Načítám Akce

« Všechny Akce

HUDBA: Princezny ze mlejna: Tali, Máří, HIHIHAHAHOLKY

7 listopadu | 19:00 - 22:00

Kč250

Tenhle event by nevymyslel snad ani Zdeněk Troška! Ale United Klubovna se nezastaví před ničím, a tak vám zase jednou ukáže Libeň z toho lepšího konce. Po květnové intervenci Elpíčka vás tentokrát zveme do krásných prostor Velkého mlýna, kde proběhne 7. listopadu koncert tří výrazných postav tuzemské autorské tvorby.  Jak vypadá současný svět dívčí optikou? A jak k němu vyvolené princezny přistupují? Předprodej běží na www.unitedklubovna.cz!

Tali

Natálie Schejbalová, kterou už všichni znají jako Tali, je žena mnoha rolí. Influencerka, komička, slammerka, básnířka a samozřejmě druhá nejvtipnější žena na českém internetu po Aleně Schillerové. Zatímco většinu internetu pohltila její reakční videa, nás zaujala její autorská tvorba. Příslib prokázala již na debutovém počinu Nelásky z roku 2021, na který navázala letošním výrazně ambicióznějším albem Kvalitní umění.

Ambasadorka trapnosti, jak sebe samu často označuje, umí napsat silné písně, které kromě klasického nadhledu nabízí také hloubku, smířlivost a velkou dávku otevřenosti.

Máří

Autorský drahokam, který zazářil i v nekompromisní konkurenci loňského Startéru na Radio Wave. Dnes už je navíc zcela patrné, že nepůjde o „one season wonder“, ale autorku, která má potenciál nás bavit ještě spoustu dalších let. Máří se společně s multiinstrumentalistou a skladatelem Šimonem Kellerem podařilo vytvořit pro posluchače unikátní svět na krásné desce Léto znovu přijde.

Máří na své posluchače autorsky přenáší pocity spojené s dospíváním, naivitou i poznáním uprostřed velkoměsta. Zvukomalbu jejích koncertů dotváří zvuky kytar, synthů, elektra a popu s ruchy naší stověžaté matičky. Jedna z nejvýraznějších účastnic květnové klubové noci United Islands nyní dostane v rámci další United Klubovny veškerý spotlight, který si se svou tvorbou právem zaslouží. (upraveno)

 

HIHIHAHAHOLKY

Tyhle princezny ten Mlýn obrátí pořádně vzhůru nohama, i kdyby na něj měly mít trochu toho „Špatnýho vlivu“! HIHIHAHAHOLKY přináší nevšední mix alternativně poetického pojetí rapu a performance jako takové. Za projektem, který budí pozornost i emoce, stojí zpěvačky a raperky Alena Novotná a Štěpánka Todorová, které spojuje nejenom láska k hudbě a jejím experimentům, ale také herectví. Formace vznikla na Katedře alternativního a loutkového divadla na DAMU.

Jejich tvorba je specifická experimentem slova, rapu a hudby šité na míru ve spektru od jazzu až po tvrdé trapové beaty. Očekávejte pestrobarevný průlet do zákoutí dívčího světa s pořádným hypem, který umí tyhle divoženky navodit!

Podrobnosti

Datum:
7 listopadu
Čas:
19:00 - 22:00
Cena:
Kč250
Webová stránka:
https://www.unitedklubovna.cz/