Načítám Akce

« Všechny Akce

KONCERT: Sekvoj & The Folks

9 října | 19:00 - 21:00

VSTUPENKY

Sekvoj během let své existence hrála a hraje vedle Prahy, kde vystřídala několik stálých scén, v mnoha klubech a na nespočetných festivalech v celé republice a v roce 1990 byla na turné po Švédsku. Z úspěchů připomeňme aspoň Písně dlouhejch cest v ročnících 1981/1982 a 1982/1983, Porty z let 1991 a 1992, šest vítězství na Jizerské notě (naposledy 2010) a řadu účastí na Zahradě již od jejích začátků ve Strážnici, nejdříve v soutěži a posléze jako hosté. V současné době Sekvoj již nesoutěží. Naopak, v r. 2003 spoluzaložila hudební soutěž Notování. V Praze pořádala velmi oblíben i cyklus Táborový oheň obohacený živými rozhovory se zajímavými osobnostmi na něm spolupracoval Honza Dobiáš.

V roce 2023 kapela Sekvoj obnovolila svojí činnost. Původní i minulé členy členy doplnil nový člen Honza Komín a kapela dostala nový zvuk a tzv. drive. Pravidelně vystupuje v pražském klubu Válec, kam si zve své muzikantské kolegy a také na Setkání přátel Jizerské noty, na jejíž popud toto setkání vzniklo, když Jizerská nota měla tvůrčí pauzu.

The Folks

Hudební skupina, jejíž členové se osobně znají již od studentských let, kdy spolu muzicírovali na vysokoškolských kolejích. Později se potkávali v různých kapelách nebo při nahrávání ve studiích. V tomto složení spolu ale vystupují až nyní. Členové skupiny se netají kladným vztahem k folkové hudbě a obdivem ke skupině Beatles, což se odráží i v jejich písních. Původní záměr důstojně nahrát své staré autorské písně postupně přešel v chuť tvořit písně nové a tyto písně interpretovat při živých vystoupeních.

Podrobnosti

Datum:
9 října
Čas:
19:00 - 21:00