Načítám Akce

« Všechny Akce

KONCERT: MEZIMĚSTO A RENDEZ-FOU

25 září | 19:00 - 22:00

200 Kč

VSTUPENKY

MeziMěsto

Tato kapela, složená z pěti hudebníků, přináší do světa folku svou vlastní originální a pohodovou muziku. Členové kapely jsou Ondřej Podeszwa (kytara), Jana Bílíková (housle), Vojtěch Rohlíček (akordeon a klavír), Petr Gric (baskytara), a Adam Vojtěch (cajon/bicí).

Od svého založení v roce 2015 zůstává sestava kapely nezměněná – každý z členů kapely má své nenahraditelné místo a mezi členy panuje dlouhodobé přátelství a spolupráce, která je patrná nejen na podiu, ale i mimo něj. Všichni členové se sjíždějí z různých koutů republiky – z Jesenice u Prahy (Janička), Prahy (Petr), Černé u Bohdanče (Ondřej), Brna (Adam) a Kroměříže (Vojta) – což jen dokazuje jejich oddanost a vášeň pro hudbu, a to každý měsíc na víkend. Přes den zkouší nové písně a „drtí“ ty staré a večer ochutnávají dobrá vína a piva. 🙂

Repertoár MeziMěsta je výhradně autorský, s texty a melodiemi pocházejícími z pera kapelníka Ondřeje Podeszwy. Žánrově bychom je zařadili do folku, ale v meziměstských melodiích se objevují náznaky jazzu, swingu a blues. Jejich písničky, jako jsou „S váhami na křídlech,“ „A tak,“ „Pozvi ho dál“ nebo „Legíny,“ jste určitě již slyšeli na nějakém z festivalů, koncertů nebo třeba na vlnách Country radia.

Kapela momentálně pracuje na svém třetím albu, které plánují vydat k desátému výročí svého založení v příštím roce. Zásadní změnou oproti dvěma předchozím CD bude daleko lepší zvuk, větší důraz na aranže a bicí souprava místo cajonu.

Přijďte si vychutnat do prostorů Velkého Mlýna pohodovou atmosféru a přátelství, které z nich přímo srší. Těšíme se na vás!

Předkapela

Jako předkapelu si MeziMěstští pozvali své kamaráda z Rendez-Fou, máte se na co těšit!

Rendez-fou

Tři různí lidé, tři různé názory, jedna velká láska k hudbě. Při jejich koncertech uslyšíte rytmy folku nebo swingu, ale také latiny a někdy i romskou muziku. Texty jsou většinou vážné. Pochází ze života a některé Vám i vykouzlí úsměv na tváři. Své písně prokládají hravými básněmi a drobnými slovními hříčkami, které poukazují na krásu českého jazyka. O kvalitách této skupiny svědčí i fakt, že ve své sbírce mají řadu ocenění, například vítěství 50. ročníku Porty, cenu Rady Notování či Houpacího koně z festivalu Okolo Třeboně. Za svou debutovou desku Miniatury byli nominováni na žánrovou cenu Anděl.

Podrobnosti

Datum:
25 září
Čas:
19:00 - 22:00
Cena:
200 Kč